Avtor: zuzagorjeobs Objavljeno: 8. 11. 2014

Podrobnosti o romanju v Novo Štifto

13.8. (sreda) – 15.8. (petek): bo TRADICIONALNO ROMANJE K NOVI ŠTIFTI PRI GORNJEM GRADU. Odhod peš izpred zagorske cerkve bo v torek, 13. avgusta ob 3h zjutraj. Avtobus pa bo romarje peljal v Čemšenik isti dan ob 5.30h. Pot romarji začnemo po sveti maši, ki bo ob 6h v Čemšeniku. Urejen bo prevoz prtljage, ki jo po maši oddajte v vozilo, ki bo peljalo prtljago do Radmirja. V četrtek popoldne, 15. avgusta, pride po romarje avtobus v Šmartno v Tuhinjski dolini. Za vse podrobnejše informacije pa povprašajte starejše romarje. Letošnja novost za peš romarje pa je, da v Novi Štifti lahko prespite v tamkajšnji Osnovni šoli.

Za tiste, ki ne morete romati peš, pa bodo avtobusi odpeljali iz Zagorja izpred cerkve v četrtek, 14. avgusta, ob 14.30h. Cena prevoza bo za odrasle 10€, za otroke pa 6€. Kdor namerava iti, naj se predhodno prijavi v pisarni čim prej. Skupni namen romanja bo prošnja za nove duhovne poklice in svetost že poklicanih.  

Na praznik MARIJINEGA VNEBOVZETJA (petek, 15. avgusta) bosta v Zagorju dve sveti maši: ob 9h in 19h. Ob 18.30 bodo litanije pred Najsvetejšim, nato slovesna sveta maša ob 19h, ki jo bo vodil zadnji tukajšnji novomašnik, Janez Drnovšek, SDB.